Broodpudding
Een absolute klassieker! Ideaal om oud brood te verwerken, zeer lekker als tussendoortje of bij een brunch.
Recept voor 8-10 personen
© meme Anna
Bereidingstijd: 20-25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 40-45 minuten
Ingrediënten
- Oud brood (+/- de helft van een groot brood)
- 250 à 500 ml melk
- 2 à 3 eieren
- Een halve kop kristalsuiker
- Een halve kop bruine suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 pakje vanillepuddingpoeder
- 2 kleine appels
- Een handvol rozijnen (optioneel)
Bereidingswijze
- Week het brood even in de melk. Zorg dat het brood volledig in de melk zit.
- Meng de eieren met suiker, vanillesuiker en vanillepudding tot een homogeen mengsel en voeg toe aan het brood. Indien het deeg nog zeer vochtig is, kan je enkele lepels gezeefde bloem toevoegen aan het mengsel.
- Voeg tenslotte de in stukjes gesneden appels en de rozijnen toe.
- Breng alles in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 à 45 minuten op 175°C. Let op dat de taart niet aanbakt. Leg op het einde eventueel een vel aluminiumfolie op de taart.
- Na afkoelen is de taart stevig genoeg om in stukken te snijden.
Tips
- Je kan om het even welk brood gebruiken. Koekebrood of notenbrood geven een extra toets aan de taart.
- Je kan naar hartelust andere ingrediënten toevoegen zoals nootjes of bakvaste chocoladestukjes!
1 reactie
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
De broodpudding kan je perfect invriezen als je deze goed inpakt. Daarna rustig laten ontdooien op kamertemperatuur en ze smaakt weer als vers!