Flan met bresilienne
Een klassieke flantaart, afgewerkt met een dun laagje slagroom en bresiliennenootjes. Deze klassieker valt gegarandeerd bij iedereen in de smaak!
Recept voor 6-8 personen
© meme Anna
Bereidingstijd: 15-20 minuten vóór het bakken | Baktijd: 40-45 minuten | Afwerking: 15 minuten.
Ingrediënten
TAART
- 500 ml melk
- 1 tas zelfrijzende bloem
- 1 tas suiker
- 4 eieren
- 1 pakje vanillesuiker
DECORATIE
- 1 dl room
- 1 koffielepel bloemsuiker
- bresiliennenootjes
Bereidingswijze
- Meng de eidooiers met de suiker en de vanillesuiker.
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Voeg de melk toe.
- Klop het eiwit tot sneeuw en roer voorzichtig onder het deegmengsel.
- Bak +/- 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C. Laat volledig afkoelen.
- Klop de room met de bloemsuiker tot slagroom.
- Verdeel de slagroom met een spatel over de taart. Bestrooi met bresiliennenootjes. Bewaar in de koelkast.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie