Kaasstengels
Zeer eenvoudig en lekker aperitiefhapje. Kan gerust enkele dagen bewaard worden (droog en afgesloten).
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten vóór het bakken | Baktijd: 10-12 minuten
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Gemalen gruyère
- Gemalen parmezaan
- Eigeel
- Sesamzaadjes (optioneel)
Bereidingswijze
- Rol de bladerdeeg uit tot een vierkant of rechthoek.
- Bestrijk het vel volledig met eigeel (eventueel aanlengen met water).
- Bestrooi de helft met gemalen kaas en druk goed aan.
- Vouw het bladerdeegvel dicht en druk opnieuw goed aan. Gebruik eventueel een deegrol.
- Bestrijk de bovenzijde met eigeel.
- Bestrooi met sesamzaadjes.
- Snij in smalle reepjes (+/- 1 cm) met een pizzaroller.
- Leg de repen op een bakplaat en bak af in een voorverwarmde oven (10-12 min op 180°C) tot ze goudbruin kleuren.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie