Grootmoederstaart
Taart met petit-beurre koekjes en banketbakkersroom. Simpel en lekker, zoals een echte grootmoederstaart moet zijn!
Recept voor ongeveer 8 personen
© mama Lieve
Bereidingstijd: ongeveer 30 minuten vóór het bakken | Baktijd: 30-40 minuten
Ingrediënten
BANKETBAKKERSROOM
- ½ l melk
- 1 ei
- 1 eidooier
- 75 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 15 g vanillebloem
- 35 g maïzena
TAART
- 160 g petit-beurre koekjes
- 120 g boter
- 70 g suiker
- 1 eidooier
- 2 eiwitten
- 2 pakjes vanillesuiker
- Springvorm van 26 cm
Bereidingswijze
- Maak de banketbakkersroom: klop de eieren, suiker en vanillesuiker schuimig met de mixerkloppers. Klop de vanillebloem en de maïzena daaronder. Giet al goed roerende en langzaam de kokende melk erbij. Plaats alles weer op het vuur totdat het kookt terwijl je zeer goed roert.
- Voor de bodem van de taart: maal de koekjes fijn, meng er de boter, suiker en eidooier in. Meng zeer goed (eventueel met de hand op het werkblad).
- Boter de taartvorm in, leg boterpapier op de bodem van de vorm, druk het koekjesmengsel er goed in. Verdeel de banketbakkersroom goed op deze bodem.
- Klop nu de eiwitten op samen met de vanillesuiker en verdeel over de banketbakkersroom.
- Verwarm de oven voor op 175 °C en laat de taart bakken gedurende 35 à 40 min.
- Deze taart is het lekkerst als ze heel fris kan opgediend worden.
1 reactie
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
BEste,
mijn ouders maken deze taart al 30jaar voor mijn verjaardag. deze is superlekker. Volgens mijn mama kwam het recept van mijn oma die iemand van de toenmalige volksunie deze had zien bereiden op TV.
Misschien ken jij de echte oorsprong van deze taart. bij ons driekleurentaart of koekjestaart genoemd. 🙂
alvast bedankt voor je reactie. mvg WOuter