Cookies
Heerlijke home made cookies!
Recept voor ongeveer 16 koekjes
© Frauke Beyls
Bereidingstijd: 2 uur vóór het bakken | Baktijd: 10-12 minuten
Ingrediënten
- 80 gram zachte boter
- 120 gram suiker
- 1 ei
- 180 gram bloem
- Smaakmakers naar keuze: speculoos (ca 30 gram), cacaopoeder, noten…
- Koekjesstempel
- Vershoudfolie
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Suiker en boter mengen. Voeg het ei toe en eventuele smaakmaker naar keuze.
- Bloem toevoegen en mengen tot homogene deegmassa.
- Rol het deeg uit in een ‘worst’ en pak het in in vershoudfolie. Leg een tweetal uur in de frigo.
- Verwijder na twee uur de vershoudfolie en snij de rol in schijfjes van ongeveer 4 mm dik.
- Bestempel elk schijfje met een koekjesstempel of maak er de gewenste vormpjes mee en leg ze op een bakplaat met bakpapier.
- Bak de cookies in het midden van de oven op 180°C gedurende 10-12 minuten. Smakelijk!
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie