Nieuwjaarswafels
Deze Nieuwjaarswafels (of “lukken” zoals we dat in West-Vlaanderen noemen) zijn vooral populair rond de jaarwisseling, maar smaken eigenlijk het hele jaar door. Nostalgie naar onze kindertijd!
Met dit recept bak je wafeltjes voor de hele familie!
© Tante Mercedes
Bereidingstijd: vóór het bakken: 10 minuten vooraf + 1 nacht rusten | Baktijd: enkele uren
Ingrediënten
- 1 kg patisseriebloem
- 500 g zachte boereboter
- 500 g rietsuiker
- 250 g kristalsuiker
- 4 volledige eieren
- Snuifje kaneel
- Snuifje zout
- 100 ml bruine rhum (of andere likeur )
- Wafelijzer met fijn rooster
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten goed mengen tot een homogeen beslag (best met natte handen), afdekken met vershoudfolie en 1 nacht laten rusten in de koelkast.
- De volgende dag bolletjes maken zo groot als een grote knikker.
- Wafelijzer goed warm laten worden en 4 bollekes op het fijne rooster leggen.
- Wafeltjes bakken tot ze lichtbruin van kleur zijn.
- Bij het afkoelen worden de wafeltjes krokant.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie