Chocoladecakejes
Hemelse moelleux cakejes met chocolade. Kan zowel warm als koud gegeten worden. Kan met pure chocolade of melkchocolade bereid worden.
Recept voor ongeveer 12 cakejes
Bereidingstijd: ongeveer 15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 7-8 minuten
Ingrediënten
- 150 g chocolade (puur of melk naar keuze)
- 72 g boter
- 3 eieren
- 120 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 90 g bloem
- Bakvormpjes (5 cm doorsnede)
- Muffin bakvorm
Bereidingswijze
- Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker tot een schuimig mengsel.
- Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Breek de chocolade in stukjes en smelt samen met de boter (au bain marie of in de microgolf op de laagste stand).
- Voeg de gesmolten chocolade en boter toe aan het deegmengsel en meng goed.
- Vul de muffin bakvorm met bakvorpjes en verdeel het deeg in de vormpjes (tot net onder de rand van het vormpje).
- Laat 7-8 minuten bakken op 200°C. De cakejes zijn dan nog licht lopend vanbinnen.
- Haal ze voorzichtig uit de muffin vorm en laat afkoelen op een rooster.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie