Zanddeegkoekjes
Heel eenvoudige en lekkere koekjes.
Recept voor ongeveer 36 koekjes
© Frauke Beyls
Bereidingstijd: 10-15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 10 minuten
Ingrediënten
- 250 gram bloem
- 125 gram suiker
- 125 gram boter
- 1 mespunt zout
- 2 eetlepels water
Bereidingswijze
- Alle ingrediënten samen kneden tot een gladde bol. Geen paniek: in het begin lijkt dit onmogelijk. Maar de droge, kruimelige massa verandert wel degelijk langzaam in een gladde bol deeg. Laat het deeg een halfuurtje rusten.
- Deeg uitrollen en vormpjes maken.
- Ongeveer 10 minuten bakken in een op 225°C verwarmde oven.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie