Jamkoekjes
Lichte koekjes met confituur
Recept voor ca 20 koekjes
© Katinka
Bereidingstijd: 20 minuten vóór het bakken | Baktijd: 15 minuten
Ingrediënten
- 75 g zachte boter
- 100 g suiker
- 125 g zelfrijzende bloem
- 2 el melk
- 1 tl vanille essence
- 40 g maïsmeel (maïzena)
- Confituur naar keuze
- Bakplaat bekleed met bakpapier
Bereidingswijze
- Verwarm de oven op 180°C.
- Boter met suiker opkloppen (mixer).
- Melk en vanille essence toevoegen (mixer).
- Gezeefde bloem en maïsmeel toevoegen. Mengen tot samenhangend deeg.
- Balletjes rollen (ca. 1 tl) en op de bakplaat leggen.
- Met de onderkant van een houten lepel holletjes maken in elk balletje.
- Holletjes vullen met confituur naar smaak.
- 15 minuten bakken op 180°C.
- Kort laten afkoelen op de bakplaat en daarna op een rooster. Als de balletjes niet uitzakken tijdens het bakken, lijken de koekjes op bloedende oogbollen!
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie