Amandelcakejes met peer
Eenvoudig recept op basis van 4/4 cake. Originele variatie door toevoeging van peer en amandelen. De bresiliennenootjes zorgen voor een verrassend knapperig effect. Je kan de cakejes ook invriezen.
Recept voor ca. 18 grote of 75 kleine cakejes
Bereidingstijd: ca. 30 minuten vóór het bakken | Baktijd: 10 tot 20 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 140 g boter of margarine
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 50 g gemalen amandelen
- 2 à 3 zachte peren
- Bresiliennenootjes (decoratie)
Bereidingswijze
- Laat de boter of margarine zacht worden (kamertemperatuur).
- Meng de boter met de eidooiers, de suiker en de vanillesuiker.
- Voeg de gezeefde bloem en de gemalen amandelen toe.
- Klop de eiwitten tot sneeuw en spatel voorzichtig onder het deegmengsel.
- Snij de peren in kleine stukjes en voeg toe aan het deeg.
- Verdeel in papieren vormpjes en bestrooi met bresiliennenootjes.
- Bak op 175-180°C gedurende 10 min voor kleine cakejes (ca. 15 g) of 20 min voor grote cakejes (50-60 g).
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie