Appeltaart met speculoos
Heerlijke appeltaart met een bodem van speculoos en afgewerkt met amandelschilfers.
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten vóór het bakken | Baktijd: 30 minuten | Afwerking: 2 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 100 g speculooskoekjes
- 70 g boter
- 120 g griessuiker
- 2 eieren
- 3 appels (Jonagold)
- 100 g amandelschilfers
- Wat bloemsuiker (decoratie)
- Bakvorm 26 cm doorsnede
Bereidingswijze
- Beboter en bebloem een taartvorm en leg er de bladerdeeg in.
- Doorprik met een vork en laat rusten in de frigo.
- Verbrijzel de speculooskoekjes in het hakmolentje en verdeel over de bladerdeeg.
- Snijd de appelen in schijfjes en leg dakpansgewijs op de speculoos.
- Klop de eieren met de suiker met de mixerkloppers los.
- Smelt de boter en meng met het ei/suikermengsel. Giet over de taart en verdeel goed.
- Verdeel de amandelschilfers over de taart.
- Bak in een voorverwarmde oven van 200°C gedurende 10 minuten, daarna verder op 185°C gedurende 20 minuten.
- Laat afkoelen en bestrooi met bloemsuiker.
Tip
Indien je een bakvorm van 30 cm wil gebruiken, doe je de hoeveelheden best x 1.25. Dan moet de taart ook een 5-tal minuten langer bakken.
1 reactie
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Zeer lekker Taart