Chocoladetaart met peren
Zachte chocoladetaart met peren. Kan lauw of koud opgediend worden.
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 30 minuten vóór het bakken | Baktijd: 25-30 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 3 eieren
- 100 g suiker
- 150 g chocolade (puur, melk of gemengd)
- 75 g boter (kamertemperatuur)
- 1 groot blik peren op siroop
- Een handvol amandelschilfers
Bereidingswijze
- Leg het bladerdeeg in een taartvorm en prik er enkele keren in met een vork.
- Smelt de chocolade au bain-marie en laat licht afkoelen.
- Doe 1 ei en 2 eidooiers in een mengkom (hou de eiwitten apart). Voeg de suiker toe en klop met de mixer tot een schuimig mengsel.
- Schep er de chocolade en de zachte boter door en meng goed.
- Klop 2 eiwitten tot schuim en spatel voorzichtig onder het beslag. Giet het mengsel in de taartvorm.
- Laat de peren uitlekken en snij ze in de lengte in 4. Leg de peren met de punt naar het midden op het beslag.
- Bestrooi met de amandelschilfers.
- Zet de taart 30-35 minuten in een voorverwarmde oven (175°C).
- Na het afkoelen eventueel bestrooien met wat bloemsuiker.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie