Chocoladecake met koffie en noten
Deze “chocoladewhiskeytaart” houdt het midden tussen een brownie en een chocoladetaart.
Recept voor 8 personen
© Sarah Timmermans
Bereidingstijd: 25 minuten vóór het bakken | Baktijd 55 minuten
Ingrediënten
- 200 g pure chocolade (type Côte d’Or Noir de Noir)
- 150 g boter (in blokjes)
- 150 g suiker
- 1 à 4 eetlepels whisky/rum (naar smaak)
- 1 eetlepels oploskoffie
- 5 eieren
- 100 g gemalen hazelnoten of amandelen
- Ca. 20 (diepvries)frambozen (optioneel)
- Springvorm (20 cm)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet een springvorm in van 20 cm en beleg de bodem met bakpapier.
- Doe de chocolade, boter, suiker, whisky en koffie in een vuurvaste kom. Zet ze om te beginnen 1 min. in de microgolfoven. Roer en zet ze vervolgens opnieuw 30 sec in de microgolfoven. Herhaal de laatste 2 stappen tot je een glad mengsel hebt.
- Klop de suiker met de eierdooiers en voeg het bleke mengsel toe aan het chocolademengsel.
- Spatel de gemalen noten door het chocoladebeslag.
- Klop de eiwitten met een mixer stijf. Roer eerst 2 eetlepels eiwit doorheen het beslag om het beslag losser te maken en spatel dan voorzichtig de rest van het eiwit door het beslag.
- Giet het beslag in de vorm en voeg eventueel naar smaak frambozen toe, verdeeld over de vorm en duw ze lichtjes in het deeg.
- Bak 50 min. tot de cake stevig aanvoelt.
Tip
Het recept kan eventueel met 20% vermeerderd worden mits een iets langere baktijd voor een hoger effect.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie