Walnotencake met koffie
Heerlijke aromatische cake die je zonder afwas in een handomdraai op tafel zet. Succes gegarandeerd!
Recept voor 6 personen
© Sarah Timmermans
Bereidingstijd: 25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
CAKE
- 70 g geroosterde walnoten
- 125 g boter (in blokjes)
- 220 g rietsuiker
- 1,25 dl melk
- 2 eetlepel oploskoffie
- 200 g zelfrijzende bloem
- 2 theelepel gemalen kaneel
- 2 eieren
- Cakevorm
KOFFIEGLAZUUR (optioneel)
- 1 eetlepel kokend water
- 2 theelepeloploskoffie
- 160 g poedersuiker
- 10 g zachte boter
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160°C. Vet een langwerpige bakvorm van 11 cm x 25 cm in (leg eventueel onderaan een bakpapiertje) of gebruik een siliconenvorm.
- Hak de helft van de walnoten grof.
- Smelt de boter, suiker, melk en koffie op een laag vuur. Roer het mengsel glad en haal de pan van het vuur. Laat even afkoelen.
- Voeg de bloem, kaneel en eierdooiers erbij en klop met een garde tot een glad mengsel. Meng ook de helft van de gehakte walnoten eronder.
- Giet het beslag in de vorm en bak 15 minuten. Strooi de rest van de walnoten over de cake en bak nog 30 min tot de cake gaar is. Draai uit op een rooster om af te koelen.
- Afwerken met koffieglazuur: meng het kokende water met de oploskoffie. Zeef de poedersuiker in een kom en voeg de boter en net genoeg koffie toe tot er een stevige pasta ontstaat. Zet de kom in een bain-marie en verwarm al roerend tot het glazuur vloeibaar wordt. Druppel het glazuur over de afgekoelde cake en laat opstijven voor je de cake aansnijdt.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie