Brownies met chocolade en noten
Heerlijk smeuïge brownies met een intense chocoladesmaak en knapperige nootjes. Een waar festijn voor chocoholics!
Recept voor ca. 8 personen
Bereidingstijd: 20 minuten vóór het bakken | Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 140 g pure chocolade
- 135 g margarine (op kamertemperatuur)
- 40 g gewone bloem
- 25 g cacaopoeder
- 3 eieren
- 225 g suiker
- 55 g walnoten (gehakt)
- 5 g bakpoeder
- Eventueel 1 tl vanille-extract
- Vierkante bakvorm (ca 20 x 20 cm)
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Breek de chocolade in stukken en smelt au bain-marie of op lage stand in de microgolfoven.
- Meng de eieren met de suiker en klop tot een licht gebonden massa. Voeg de margarine toe en eventueel het vanille-extract en meng goed.
- Zeef de bloem, het cacaopoeder en het bakpoeder boven het ei-suiker mengsel en meng tot een homogene massa.
- Voeg de gesmolten chocolade en de gehakte walnoten toe.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm en boter in indien gewenst.
- Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende ca. 45 minuten op 160°C.
- Laat afkoelen en snij daarna in kleine vierkantjes.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie