Klaaskoeken
Geen Sinterklaas zonder klaaskoeken…
Recept voor 5 personen
© Frauke Beyls
Bereidingstijd: ca 60 minuten | Baktijd: 10-15 minuten
Ingrediënten
- 2 eitjes
- 4,5 dl melk
- 1 kg bloem
- 200 gram boter
- 80 gram gist
- Snuifje zout
- 150 gram suiker
- Theelepel kaneel
Bereidingswijze
- Doe de eitjes bij de lauwe melk, alsook de helft van de bloem en de gist. Kneed zachtjes gedurende 5 minuten.
- Zorg dat de boter op kamertemperatuur is en doe ze er in kleine brokjes bij. Ook de rest van de bloem, de suiker, het zout en kaneel toevoegen. Kneed opnieuw ongeveer 10 minuten tot het deeg niet meer kleeft. Zeker geen bloem meer bijvoegen. Het deeg moet nu 1 geheel zijn.
- Strooi een beetje bloem op het aanrecht en bol het deeg even op. Leg het in een schaal, dek af met een natte doek en laat 20 minuten rijzen in een oven van 40°C.
- Strooi een beetje bloem op het aanrecht en rol het deeg met een deegrol erop uit tot op 1,5 cm. Maak vormpjes, leg deze op een bakplaat met boterpapier en laat opnieuw rijzen in de oven op 40°C gedurende 20 minuten.
- Meng eigeel met een beetje water. Haal de koeken uit de oven. Zet de oven op 225°C en smeer de koeken voorzichtig in met het dooier/water mengsel. Wanneer de oven heet is, bak je de koeken gedurende 10-15 minuten. Smakelijk!
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie