Blondies met noten en frambozen
Een variant op de klassieke “brownies”, maar nu met witte chocolade. De frambozen erbij zorgen voor een lichte en fruitige toets.
Recept voor minstens 12 personen
Bereidingstijd: 20 minuten vóór het bakken | Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 3 eieren
- 225 g kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 150 g bloem
- 150 g boter of margarine
- 350 g witte chocolade
- 150 g noten (naar keuze)
- 50 g geraspte kokos
- 200 g frambozen
- Bakpapier
- Een vierkante of rechthoekige bakvorm van ca. 20 x 30 cm
Bereidingswijze
- Hak de noten in grove stukken (eventueel met de hakmolen).
- Hak 225 g witte chocolade in grote stukken (dit doe je best niet met de hakmolen, maar met de hand).
- Klop de eieren met de suiker en de vanillesuiker tot een luchtige massa. Voeg de gezeefde bloem toe en meng goed.
- Smelt de overige 125 g witte chocolade met de boter (au bain marie of in de microgolfoven op 300 W) en voeg de gesmolten massa bij het beslag.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten toe: kokos, grof gehakte chocolade, noten en frambozen.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm en schep het beslag in de vorm.
- Bak 45 à 50 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C.
- Laat het gebak in de bakvorm afkoelen, zodat het goed stevig is wanneer je het uit de bakvorm haalt.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie