Oliekoek met kersen
Typisch Oostenrijks gebak, luchtige cake met zoete kersen.
Recept voor 36 porties.
Bereidingstijd: 15 minuten vóór het bakken | Baktijd: 25 minuten
Ingrediënten
- 4 eieren
- 250 g suiker
- 1 pakje vanillesuiker
- 1 tas gewone olie (bv. maïsolie)
- 6 soeplepels water
- 300 g zelfrijzende bloem
- 1 bokaal ontpitte krieken
- Je hebt ook een vierkante bakvorm nodig van 30×30 cm en een vel bakpapier.
Bereidingswijze
- Meng suiker, vanillesuiker en eieren en roer goed.
- Voeg olie en water toe aan het mengsel.
- Zeef de bloem onder en roer alles tot een glad beslag. Leg boterpapier in de bakvorm en giet het mengsel in de vorm.
- Halveer de kersen en verdeel ze over het deeg (met de bolle kant naar boven). Bak 25 minuten in een voorverwarmde oven op 175°C.
- Laat afkoelen, verdeel in vierkante stukjes en werk af met bloemsuiker.
Tip
Je kan de kersen ook vervangen door ander fruit zoals ananas of blauwe bessen.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie