Camemberttaart
Heerlijke hartige taart met een zachte Camembert smaak. Ideaal om met een slaatje te serveren!
Recept voor 4-6 personen
© mama Lieve
Ingrediënten
TAART
- 1 vel bladerdeeg
- 2 lepels geraspte parmezaankaas
- 1 camembert van 350 g
- 5 eieren
- 1,5 dl volle room
- 1 koffielepel provençaalse kruiden
- Peper en zout
- Taartvorm (diameter 26 cm )
SLAATJE
- 1 bosje rucola
- 200 g gemengde sla
- Vinaigrette: 2/3 notenolie en 1/3 ciderazijn of witte wijnazijn
- Enkele walnoten
- Eventueel enkele versneden dadels
- Peper en zout
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Rol de bladerdeeg uit en bekleed er een ingevette en bebloemde taartvorm mee.
- Prik het deeg in met een vork en bestrooi met de gemalen parmezaankaas.
- Snijd de camembert kaas in kleine stukjes of schijfjes en verdeel over de taart.
- Klop de eieren samen met de room luchtig los en voeg de kruiden toe.
- Kruid met peper en zout.
- Giet het mengsel over de camembert en bak gedurende 10 minuten op 200°C. Verminder de oven naar 180°C en bak nog 30 minuten verder.
- Laat hem even afkoelen om hem aan te snijden.
- Dien op met een pittig slaatje.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie