Crispy pralines
Deze heerlijke crispy pralines zijn zalig lekker en zo eenvoudig om te bereiden. Hiermee scoor je absoluut bij elke chocoholic!
Recept voor 40 à 50 stuks
Bereidingstijd: ca 15 minuten (+ tijd om op te stijven)
Ingrediënten
- 400 gram chocolade naar keuze (puur, melk, wit)
- 100 gram rice krispies
- Bakpapier
- Bakplaat of rechthoekige vorm (ca 20 x 20 cm)
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade au-bain-marie (in een vuurvaste kom die je in een kookpot met heet water zet) en roer voorzichtig om.
- Voeg de rice krispies toe en roer om.
- Bedek een bakplaat of andere (bak)vorm met bakpapier. Stort de massa in de vorm en verdeel gelijkmatig. De chocoladelaag moet 0.5 tot 1 cm dik zijn.
- Laat afkoelen in de koelkast (minstens een halfuur) of diepvries (10 minuten).
- Haal de opgesteven chocoladeplaat uit de vorm en snij er vierkantjes van. Je kan de pralines het beste snijden wanneer het mengsel nog niet volledig vast geworden is.
Tips
- Door verschillende soorten chocolade te combineren kan je patronen maken in je bakvorm, zodat de pralines ook uit meerdere kleuren bestaan.
- Bewaar de pralines in de koelkast en serveer ze koud.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie