Bananentaart met pudding
Bananentaart met een laagje chocolade en pudding! Hemels!
Recept voor 8 personen
Bereidingstijd: ca 60 minuten
Ingrediënten
- 1 vel kruimeldeeg
- 100 gram pure chocolade
- 4 eidooiers
- 100 gram suiker
- 1 zakje vanillepuddingpoeder (50 gram)
- 1 vanillestok
- 500 ml melk
- 250 ml room
- 1 blaadje gelatine (ca 1,6 gram)
- 2 à 3 bananen
- 4 lepels abrikozenconfituur
- Bakpapier
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
- Bakparels of bakbonen
- Decoratieborstel
Bereidingswijze
- Rol het vel kruimeldeeg uit en leg het met bakpapier in de ronde bakvorm. Druk de randen goed aan en prik met een vork enkele keren in de bodem.
- Bedek de kruimeldeeg opnieuw met bakpapier en giet de bodem vol bakparels of -bonen.
- Laat 20 à 25 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C. Intussen kan je de pudding bereiden.
- Klop de eidooiers met de suiker tot een licht schuimend mengsel (ruban).
- Voeg daarna de vanillepuddingpoeder toe en meng nog even.
- Breng de melk aan de kook met de overlangs opengesneden vanillestok. Zet het vuur uit van zodra de melk kookt. Haal de vanillestok uit de melk.
- Giet een deel van de melk voorzichtig op het ei-suikermengsel en roer om. Giet nu het ei-suikermengsel volledig bij de melk.
- Breng het mengsel aan de kook op een zacht vuur en blijf continu roeren. Laat kort doorkoken en zet daarna het vuur uit.
- Laat de pudding rustig afkoelen en roer regelmatig zodat er geen “vel” op komt.
- Haal intussen de gebakken kruimeldeeg uit de oven. Verwijder de bakparels en het bakpapier en laat de vorm afkoelen.
- Smelt de chocolade au-bain-marie en giet de gesmolten chocolade op de kruimeldeeg. Verdeel mooi over de bodem. De chocoladelaag zal zorgen dat de bodem krokant blijft en niet zacht wordt door de pudding.
- Weeg het blaadje gelatine in koud water.
- Voeg de room in een mengkom en hou een klein deel apart. Verwarm het kleine deel kort in de microgolf en voeg daaraan het uitgeknepen blaadje gelatine toe.
- Klop de room in de kom tot slagroom en voeg op het einde ook de room met de gelatine toe.
- Voeg de slagroom bij de vanillepudding en roer voorzichtig tot een glad en homogeen mengsel. Verdeel de pudding over de taartbodem met chocolade.
- Snijd de bananen in schijfjes en leg ze dakpansgewijs op de pudding.
- Verwarm de abrikozenconfituur tot ze vloeibaar wordt. Bestrijk de bananenschijfjes met confituur met behulp van een decoratieborstel.
- Laat minstens een uur afkoelen en opstijven in de koelkast.
2 reacties
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
top
Zien dat je het beetje room met gelatine niet warm bij de andere room doet, want dan mislukt het! Verder, goed recept!