Quiche met gerookte zalm en fijne kruiden
Deze zomerse quiche is heerlijk met een fris slaatje. Ook koud is hij heel lekker en makkelijk in blokjes te snijden als aperitiefhapje of bij de picknick!
Recept voor ca 6 personen
Bereidingstijd: ca 60 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 200 g gerookte zalm
- ¼ l room
- 1 dl halfvolle melk
- 4 eieren
- ¼ bosje peterselie
- ¼ bosje bieslook
- ¼ bosje dille
- Je kan ook andere kruiden naar keuze gebruiken
- Peper, zout, nootmuskaat
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
- Bakparels of bakbonen
Bereidingswijze
- Rol het vel bladerdeeg uit en leg het met bakpapier in de ronde bakvorm. Druk de randen goed aan en prik met een vork enkele keren in de bodem.
- Bedek de bladerdeeg opnieuw met bakpapier en giet de bodem vol bakparels of -bonen.
- Laat 8 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 200°C.
- Klop ondertussen de volle eieren los met de room, de melk, peper, zout en nootmuskaat.
- Hak de kruiden fijn en meng onder het eimengsel.
- Haal de taartbodem uit de oven en verwijder de bonen en het bakpapier.
- Verminder de oven naar 180°C.
- Beleg de taartbodem met de plakken zalm, overgiet met het eimengsel en laat nog ongeveer 30 à 35 minuten verder bakken in de oven op 180°C tot alles mooi gestold is.
- Verdeel de quiche in porties en serveer.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie