Suikerwafels
Verwennerij voor jong en oud. Heerlijk als tussendoortje uit het vuistje!
Recept voor 25 à 30 wafeltjes
© Mieke van Laidos
Bereidingstijd: 45 minuten + 45 minuten bakken
Ingrediënten
- 500 gram patisseriebloem (vloeiende bloem)
- 175 gram lauwe melk
- 42 gram verse gist (1 pakje – uit de koeling van de supermarkt)
- 2 eieren
- 10 gram zout
- 1/2 pakje vanillesuiker
- 250 gram zachte boter
- 300 gram parelsuiker
- Wafelijzer
- Een keukenrobot is handig, maar je kan het deeg ook met de hand kneden
- Bakmatjes om het deeg te portioneren
Bereidingswijze
- Meng de bloem, melk, vanillesuiker en eieren tot een zo homogeen mogelijk beslag.
- Breek de verse gist in stukjes en voeg toe aan het beslag. Meng goed.
- Voeg het zout toe en meng nog een goed.
- Laat het deeg 30 minuten rusten om te rijzen. Laat de boter ondertussen opwarmen tot kamertemperatuur.
- Voeg de zachte boter al knedend toe aan het beslag en kneed tot een homogeen mengsel.
- Voeg de parelsuiker toe aan het beslag en meng nog eens kort.
- Verdeel in porties van ongeveer 40 gram en leg deze op een bakmatje. Laat de deegporties nog 15 minuten rusten.
- Laat intussen het wafelijzer opwarmen.
- Bak de wafeltjes tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster zodat ze niet aan elkaar kleven.
5 reacties
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Zeker proberen dank voor het recept.
suikerwafels
zeer lekkere wafels dit recept moet je zeker uit proberen
zeer goed
Niet geslaagd. Wafels veel te hard en weinig van smaak. Op zoek naar beter recept.