Chocoladeworst
Origineel en verrassend chocoladedessert!
Recept voor een 30-tal porties
© Mieke van Laidos
Bereidingstijd: 30 minuten + 24u in de koelkast
Ingrediënten
- 50 g fondant chocolade
- 37 g verse boter (boereboter)
- 37 g bloemsuiker + wat extra als decoratie
- 1 ei
- 150 g petit beurre koekjes
- Enkele lepels bloemsuiker
- Huishoudfolie (plastic folie)
Bereidingswijze
- Smelt de chocolade en de boter samen au bain-marie.
- Voeg de bloemsuiker en vervolgens het eitje toe.
- Breek de koekjes in stukjes (niet malen want anders zijn de stukjes te klein) en meng onder het mengsel.
- Breng het mengsel over op een vel huishoudfolie en duw het in een rolvorm.
- Laat 24 uur opstijven in de koelkast.
- Voor het serveren rol je de worst door wat bloemsuiker.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie