Perentaart met kokos
Heerlijke combinatie van zachte pudding, sappige peren en exotische kokos!
Recept voor 8 à 10 personen
Bereidingstijd: 45 minuten + 35 à 45 minuten bakken
© mama Lieve
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 150 g hoeveboter
- 2 eieren
- 100 g zelfrijzende bloem
- 50 g geraspte kokos
- 150 g suiker
- 1 blik peren van 1 liter
- Enkele lepels abrikozenconfituur
- Ronde taartvorm van 28 à 30 cm
Voor de banketbakkersroom:
- 500 ml melk
- 2 eieren
- 100 g griessuiker (fijne suiker)
- 50 g vanillebloem
Bereidingswijze
- Leg de bladerdeeg in een beboterde en bebloemde taartvorm en druk de randen aan. Doorprik de bladerdeeg met een vork en laat 20 minuten rusten in de koelkast (tegen krimpen).
- Maak ondertussen de banketbakkersroom: klop de eieren met de suiker tot een schuimige massa. Klop er de vanillebloem onder. Breng de melk aan de kook en voeg de kokende melk al roerende toe aan het mengsel. Zet de kom weer op het vuur en laat al roerende nog even doorkoken.
- Laat de banketbakkersroom afkoelen. Roer af en toe om de vorming van een velletje te verhinderen.
- Verdeel de lauwe banketbakkersroom op de bladerdeeg. (Normaal gezien heb je een beetje pudding over)
- Laat de peren uitlekken, dep ze droog en snijd ze in schijfjes. Verdeel de schijfjes over de banketbakkersroom.
- Klop de boter zacht met de mixerklopper. Meng eieren, zelfrijzende bloem, kokos en suiker onder de boter met de mixerklopper.
- Schik het kokosdeeg heel voorzichtig over de peren.
- Laat 35 à 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C. Op het einde kan je de taart eventueel afdekken met aluminiumfolie.
- Haal de taart uit de oven en haal ze voorzichtig uit de bakvorm. Besmeer de taart met wat abrikozenconfituur om een mooie glans te bekomen.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie