Kokosrotsjes
Een echte klassieker, deze heerlijke kokosrotjes of “rochers”
Recept voor ca 20 stuks
Bereidingstijd: 15 minuten + 10 minuten bakken
Ingrediënten
- 5 eiwitten
- 225 g kristalsuiker
- 275 g droge geraspte kokos
- Vanillestokje of vanille-essence
- Citroenzeste van 1 citroen
- Bakpapier of siliconenmatje
- Ijslepel (of een grote lepel)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor tot 175 graden.
- Breng de eiwitten in een kookpot. Voeg de kristalsuiker toe en warm dit samen op tot de suiker volledig is opgelost. Laat het mengsel zeker niet koken.
- Voeg de citroenzeste, de geraspte kokos en de vanille toe aan het mengsel en meng goed om.
- Leg een vel bakpapier of een siliconenmatje op de bakplaat. Schep met een ijslepel of grote lepel hoopjes (rotsjes) en leg ze op de bakplaat.
- Laat ongeveer 10 minuten bakken op 175 graden. Na afkoelen worden de rotsjes stevig.
2 reacties
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
We hebben vorige week de rotsjes klaargemaakt en m’n vraag is: hoelang zou je dit kunnen bewaren?
K heb al gelezen 2weken/4weken/…
En best bewaren in frigo of buiten de frigo?
Ik bewaar eigen gebak persoonlijk niet langer dan een week. In die tijd is doorgaan alles op :-). Deze rotsjes hoeven niet per se in de koelkast.