Quiche met witloof en brie
Een heerlijk alternatief op de klassieke quiche lorraine. Een ideaal herfstgerecht!
Recept voor ca 6 personen
Bereidingstijd: ca 60 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 200 g brie
- 4 stronkjes witloof
- 200 g gekookte ham (optioneel)
- ¼ l room
- 4 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- 1 eetlepel margarine
- Peper, zout, nootmuskaat
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
Bereidingswijze
- Snijd de witloofstronken in reepjes of stukjes. Stoof het witloof in wat margarine en kruid met peper en zout.
- Rol het vel bladerdeeg uit en leg het met bakpapier in de ronde bakvorm. Druk de randen goed aan en prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
- Verdeel het gestoofde witloof over de bladerdeeg.
- Snijd de brie (en de gekookte ham) in stukjes en verdeel over het witloof.
- Klop de volle eieren los met de room en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de quiche.
- Laat 30 à 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Verdeel de quiche in porties en serveer.
1 reactie
Geef een reactie Reactie annuleren
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Brie