Quiche met feta en spinazie
Een heerlijk alternatief op de klassieke quiche lorraine. Een ideaal herfstgerecht!
Recept voor ca 6 personen
Bereidingstijd: ca 60 minuten
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 200 g feta kaas
- 400 gram verse spinazie
- (een teentje look)
- 1 grote zoete aardappel (ca 400 gram)
- ¼ l room
- 4 eieren
- 3 eetlepels paneermeel
- Olijfolie
- Peper, zout, nootmuskaat
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
Bereidingswijze
- Schil de zoete aardappel en snijd in kleine blokjes. Kook in gezouten water tot de blokjes beetgaar zijn en giet daarna af.
- Stoof de spinazie (met een teentje look) in olijfolie aan en kruid met peper en zout.
- Rol het vel bladerdeeg uit en leg het met bakpapier in de ronde bakvorm. Druk de randen goed aan en prik met een vork enkele keren in de bodem. Bestrooi de bodem met het paneermeel.
- Verdeel de zoete aardappelblokjes en de gestoofde spinazie over de bladerdeeg.
- Snijd de feta kaas in kleine blokjes en verdeel over de groenten.
- Klop de volle eieren los met de room en kruid goed met peper, zout en nootmuskaat. Giet het mengsel over de quiche.
- Laat 30 à 35 minuten bakken in een voorverwarmde oven op 180°C.
- Verdeel de quiche in porties en serveer.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie