Wase vlaai
Een traditionele vlaai uit het Waasland. De structuur lijkt op die van een flantaart, maar de originele smaken zullen je ongetwijfeld verrassen!
Recept voor 8 personen
© oma Viool
Bereidingstijd: 15 voorbereiding + 60 minuten bakken
Ingrediënten
- 1 liter melk
- 3 eieren
- 150 g donkerbruine suiker
- 125 g peperkoek
- 125 g speculoos
- 125 g makronen (kokoskoekjes)
- 2 eetlepels instant sausbinder of vanillepuddingpoeder
- 1 snuifje kaneel
- Mespunt zout
- 1 eetlepel boter en 1 eetlepel bloem voor de bakvorm
- Ronde (hoge) bakvorm
- Hakmolen en staafmixer
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 160 °C.
- Verkruimel de peperkoek, de speculoos en de makronen. Je kan dit het beste doen met de hakmolen.
- Meng de eieren met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Verwarm de melk (hoeft niet te koken) en voeg alle ingrediënten toe: ei met suiker, peperkoek, speculoos, makronen, instant sausbinder, kaneel en zout. Mix alles met de staafmixer tot een glad en homogeen beslag.
- Vet de bakvorm in met boter en bebloem de vorm volledig.
- Breng het beslag in de bakvorm.
- Bak ca 60 minuten in een voorverwarmde oven op 160°C. Indien de taart nog te vloeibaar is, best 15 minuten extra laten bakken.
- Laat de taart in de vorm afkoelen voor je ze uit de bakvorm haalt.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie