Hartige broodpudding
Een hartige variant op de klassieke, zoete broodpudding. Ideaal om oud brood te verwerken en zeer lekker als apero-snack of bij een brunch.
Recept voor 8-10 personen
Bereidingstijd: 20-25 minuten vóór het bakken | Baktijd: 40-45 minuten
Ingrediënten
- Oud brood (+/- de helft van een groot brood)
- 250 à 500 ml melk
- 3 eieren
- 100 gram Parmezaanse kaas (of gelijkaardige pittige kaas)
- 100 gram olijven (in stukjes)
- 100 gram zongedroogde tomaatjes (in stukjes)
- Peper, zout, Provençaalse kruiden (bv. oregano)
- Eventueel wat fijngehakte noten of pompoenpitten
Bereidingswijze
- Breek het brood in stukken en week even in de melk. Afhankelijk van hoe droog/oud het brood is, dien je meer of minder melk toe te voegen. Zorg dat het brood volledig in de melk zit.
- Klop de eieren los. Voeg de kaas toe en de andere ingrediënten (olijven, tomaten, noten). Kruid zeer goed af met peper, zout, en Provençaalse kruiden.
- Voeg dit mengsel toe aan het in melk geweekte brood.
- Breng alles in een beboterde en bebloemde bakvorm en bak 40 à 45 minuten op 175°C. Let op dat de taart niet aanbakt. Leg op het einde eventueel een vel aluminiumfolie op de taart.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie