Kwarktaart met sinaasappel
Heerlijk frisse en fruitige kwarktaart op een krokante bodem.
Recept voor ca 8 personen
© Hanne
Ingrediënten
Voor de bodem
- 250 gram bastognekoeken
- 75 gram gesmolten roomboter
- Springvorm (22 cm)
- Bakpapier
Voor de kwarkvulling
- 500 gram kwark (natuur)
- 500 ml room
- 175 gram kristalsuiker
- 3 sinaasappels
- Sap van 1 citroen
- 250 ml sinaasappelsap
- 8 blaadjes gelatine
Voor de sinaasappeltopping
- 300 ml sinaasappelsap
- 4 blaadjes gelatine
Bereidingswijze
Kwarktaart
- Breng de koekjes in de blender en maal ze fijn. Voeg de roomboter toe en meng tot een zanderig deeg.
- Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Verdeel het koekjesmengsel over de bodem en druk aan met een lepel. Zet de springvorm in de koelkast gedurende 15 minuten.
- Laat 8 gelatineblaadjes week worden in een schaaltje water.
- Rasp de schil van de 3 sinaasappels.
- Mix de slagroom stijf.
- Meng de kwark, de sinaasappelschil, de suiker en het citroensap met elkaar.
- Verhit een scheutje sinaasappelsap (hoeft niet te koken). Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme sap. Roer tot ze volledig opgelost zijn. Voeg de rest van de 250 ml sinaasappelsap toe en giet bij het kwarkmengsel. Meng tot een homogene massa.
- Spatel de slagroom door het kwarkmengsel. Giet het mengsel in de springvorm en laat minstens 5 uur opstijven in de koelkast.
Topping
- Laat 4 gelatineblaadjes week worden in een schaaltje water.
- Verhit een scheutje sinaasappelsap (hoeft niet te koken). Knijp de zachte gelatineblaadjes uit en voeg ze toe aan het warme sap. Roer tot ze volledig opgelost zijn. Voeg de rest van de 300 ml sinaasappelsap toe en meng goed.
- Giet het sap voorzichtig over de kwarktaart en zet de taart terug in de koelkast. Laat minstens 2 uur opstijven tot de topping opgesteven is.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie