Pannenkoeken
Heerlijke verse pannenkoeken op grootmoeders wijze! Ga je toch liever voor de snelle en eenvoudige versie, dan kan je het recept voor flensjes volgen.
Recept voor ca 25 grote pannenkoeken
© mama Lieve
Ingrediënten
- 1 kg (gewone) bloem
- 1 liter melk
- 1 liter water
- 4 eetlepels suiker
- Eventueel 1 zakje vanillesuiker
- 2 eetlepels (maïs)olie
- 8 eieren
- 150 gram boter
- 50 gram verse gist
Bereidingswijze
- Smelt de boter op een laag vuur.
- Klop de eiwitten stijf. (Hou de eidooiers apart)
- Breng de bloem met de suiker (en de vanillesuiker) in een grote mengkom.
- Los de gist op in wat lauwe melk en voeg toe aan de bloem aan de suiker.
- Warm melk en water samen op tot het mengsel lauw is en voeg toe aan het beslag.
- Voeg ook de olie en de gesmolten boter toe.
- Voeg de eidooiers toe en roer zeer goed tot er geen brokjes meer in het beslag zitten.
- Schep de stijfgeklopte eiwitten onder en mix het beslag nog eens met de staafmixer tot een homogeen mengsel.
- Laat het beslag afgedekt rijzen op een warme plaats en roer af en toe voorzichtig om.
- Bak het beslag tot pannenkoeken in een platte pan.
Tip
Wil je liever geen verse gist gebruiken, dan kan je zelfrijzende bloem in plaats van gewone bloem gebruiken. Dan laat je de gist weg en hoef je het beslag vooraf niet te laten rijzen.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie