Brownies zonder schuldgevoel
Deze brownies zijn glutenvrij, lactosevrij en bevatten geen toegevoegde suikers of vetten. Het ideale tussendoortje dus voor elke chocoholic!
Recept voor ca 16 personen
Bereidingstijd: 30 minuten vóór het bakken | Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 250 gram ontpitte dadels
- 250 gram ongezoete appelmoes
- 150 gram amandelmeel
- 150 gram pure chocolade
- 75 gram cacaopoeder
- 100 gram hazelnoten
- 3 eieren
- 1 theelepel bakpoeder
- Vierkante bakvorm (ca 20×20 cm)
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Smelt de pure chocolade au bain-marie.
- Week de dadels 10 minuten in een kom met heet water. Doe de geweekte dadels daarna samen met de appelmoes in de blender en maal zo fijn mogelijk.
- Giet het mengsel in een mengkom en mix het cacaopoeder erdoorheen. Meng ook de eieren erdoorheen en vervolgens het amandelmeel en het bakpoeder.
- Hak de hazelnoten grof en voeg ze toe aan het beslag. Meng tenslotte ook de gesmolten chocolade door het beslag.
- Leg een vel bakpapier in de bakvorm en druk de randen goed aan. Giet het beslag in de bakvorm en bak gedurende 45 minuten in een voorverwarmde oven op 180 °C. Let op dat de brownies niet aanbakken. Leg na 20 minuten bakken eventueel een vel aluminiumfolie op het gebak.
- Laat afkoelen, snijd in vierkantjes en serveer!
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie