Frangipanetaart
Klassieke frangipanetaart met amandelen
Recept voor 8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten en 35 minuten bakken
© Hanne
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 300 g amandelbroyage (50% amandelen)
- 75 g zelfrijzende bloem
- 120 g zachte margarine of boter
- 3 eieren
- Ronde bakvorm (bij voorkeur gekarteld)
Bereidingswijze
- Meng de margarine of boter met de eieren.
- Voeg de amandelbroyage en de bloem toe en meng goed.
- Schik het bladerdeeg in een bakvorm en druk goed aan.
- Vul de taartvorm met het mengsel.
- Decoreer de taart met de resterende bladerdeeg in ruitjespatroon.
- Bak gedurende 30 à 35 minuten op 170°C.
Variant
Wie er graag wat fruit bij heeft, kan verse abrikozen toevoegen in plaats van de bladerdeeg decoratie. Gebruik daarvoor 1 kg verse abrikozen (gehalveerd en ontpit). Schik de halve abrikozen op het taartdeeg. Dan bak je de taart best iets langer (ca 45 minuten).
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie