Limoen-yoghurtcake
Zomerse cake met een frisse toets
Recept voor 6-8 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 35 minuten bakken
Ingrediënten
- 180 g zachte boter (of margarine)
- 180 g fijne suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 eieren
- 260 g zelfrijzende bloem
- 200 g Griekse yoghurt (natuur)
- Sap van 2 limoenen
- 50 g gehakte pistachenoten
- Voor het glazuur: nog eens 100 g Griekse yoghurt (natuur) + 100 g bloemsuiker
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Meng de boter met de suiker en de vanillesuiker tot een homogene massa. Roer er één voor één de eieren onder.
- Zeef de bloem erbij en meng tot een homogeen beslag.
- Roer er tot slot de yoghurt, het limoensap en de pistachenoten onder.
- Vet de cakevorm in met wat boter en bestuif met bloem. Lepel er het cakedeeg in. Bak de cake gedurende 35 minuten en controleer nadien met een mes.
- Haal de cake uit de oven, ontvorm en laat afkoelen op een rooster.
- Maak het yoghurtglazuur door de bloemsuiker goed onder de yoghurt te mengen. Werk de afgekoelde cake af met het yoghurtglazuur.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie