
Cheesecake brownies
Smeuïge brownies gecombineerd met een frisse cheesecake toets
Recept voor ca 6 personen
© Camille
Ingrediënten
VOOR DE BROWNIES
- 130 gram pure chocolade
- 70 gram boter
- 70 gram kristalsuiker
- 70 gram bruine suiker
- 2 eieren
- 100 gram bloem
- 1 koffielepel bakpoeder
- Een snuifje zout
VOOR DE CHEESECAKE
- 330 gram roomkaas (bv. Philadelphia)
- 60 gram kristalsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 ei
Bereidingswijze
- Laat de chocolade met de boter smelten (au bain marie).
- Meng alle ingrediënten voor de cheesecake: klop eerst suiker, vanillesuiker en ei tot een schuimig mengsel, en voeg daarna de roomkaas toe. Meng goed tot een glad beslag.
- Meng alle ingrediënten voor de brownies: klop de eieren met de suiker, voeg vervolgens bloem, bakpoeder en zout toe en meng goed. Tenslotte voeg je de gesmolten chocolade en boter toe.
- Verwarm de oven al voor op 160°C.
- Bekleed een bakvorm (20×20 cm of vergelijkbaar formaat) met bakpapier.
- Giet het brownies beslag in de bakvorm. Giet daarna voorzichtig het cheesecake mengsel over de brownies.
- Bak gedurende 45-50 minuten op 160°C.
- Laat even afkoelen en haal daarna voorzichtig uit de bakvorm, want de cheesecake blijft broos na het bakken.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie