Spritzkoekjes met chocolade
Knapperige spritzkoekjes met heerlijke fondant chocolade!
Recept voor ongeveer 30 stuks
© Tante Mercedes
Ingrediënten
KOEKJES
- 160 g gesmolten boter
- 100 g witte basterdsuiker (te koop bij Albert Heijn)
- 1 klein ei
- 200 gram patisseriebloem
- 1 tl vanille-extract of merg van een vanillestokje
- Snuifje zout
- Bakpapier en bakspray
- Spuitzak met gekartelde spuitmond (medium formaat)
CHOCOLADELAAG
- 200 g fondant chocolade
- 1 el kokosvet (kan vervangen worden door boter)
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 170°C.
- Meng de gesmolten boter met alle andere ingrediënten van het koekjesbeslag en breng het mengsel over in een spuitzak met spuitmond.
- Bekleed de bakplaat met bakpapier en spuit er bakspray op tegen het kleven.
- Spuit koekjes van ongeveer 5 à 6 cm lang. Laat voldoende plaats tussen want de koekjes lopen wat uit bij het bakken.
- Bak ongeveer 10 minuten op 170°C tot de koekjes lichtbruin zijn.
- Laat ze even afkoelen en leg ze daarna op een rooster tot ze volledig afgekoeld zijn.
- Smelt de chocolade met kokosvet (of boter) au bain marie tot een glad mengsel.
- Dip de koekjes langs beide uiteinden in de chocolade en leg ze op boterpapier om de chocolade te laten opstijven.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie