Aperitiefkoekjes met Parmezaanse kaas
Deze heerlijke mediterraanse hapjes maak je in een handomdraai en zijn de ideale start van een gezellige zomeravond!
Recept voor ca 20 stuks
Bereidingstijd: 2 keer 20 minuten + 25 minuten bakken
Ingrediënten
- 90 g bloem
- 75 g boter
- 75 g Parmezaanse kaas
- 25 g zongedroogde tomaten
- 6 zwarte ontpitte olijven
- ½ koffielepel oregano
- 25 g blonde sesamzaadjes
- Bakmatje
Bereidingswijze
- Snijd de koude boter in stukjes.
- Rasp de Parmezaanse kaas fijn.
- Snij de tomaten en olijven in kleine stukjes en dep ze goed droog
- Doe alle ingrediënten in de keukenrobot om te kneden, of kneed met de hand.
- Maak er een dikke rol van (ca 5 cm doorsnede).
- Strooi wat sesamzaad op een snijplank en rol de deegrol erdoor.
- Wikkel ze in huishoudfolie en leg ongeveer 30 minuten in de koelkast of even in de diepvries om op te stijven.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Haal de rol uit de koelkast en snij ze in plakjes van 5 mm. Leg de schijfjes op een bakmatje.
- Bak de koekjes gedurende 20 à 25 minuten. Indien ze bruin beginnen kleuren, zijn ze klaar!
- Leg ze op een rooster en laat afkoelen.
Tips
- De rolletjes kunnen op voorhand gemaakt worden en daarna bewaard worden in de diepvries.
- De koekjes blijven zeker een week vers in een afgesloten koekjestrommel.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie