Zomerse groententaart
Deze groententaart kan warm, lauw of koud geserveerd worden. Ideaal bij een brunch of als bijgerecht bij een stukje vis!
Recept voor ca 4 personen
Bereidingstijd: 15 minuten + 30 à 35 minuten bakken
Ingrediënten
- 1 vel bladerdeeg
- 100 gram kruidenkaas (bv Boursin cuisine)
- 1 à 2 courgettes
- 3 à 4 tomaten
- Provençaalse kruiden
- Peper en zout (bij voorkeur zeezout)
- Ronde (gekartelde) bakvorm
Bereidingswijze
- Leg het vel bladerdeeg in de ronde bakvorm en druk de randen goed aan. Prik enkele keren met een vork in de bodem.
- Bestrijk de bodem volledig met een dun laagje kruidenkaas.
- Snij de tomaten en courgettes in schijven van gelijke dikte (2 à 3 mm).
- Schik de schijfjes dakpansgewijs in de kruidenkaas. Je mag de schijfjes dicht tegen elkaar leggen.
- Bestrooi met Provençaalse kruiden en kruid af met peper en zout.
- Bak 30 à 35 minuten op 180°C.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie