Walnotencakejes
Lekkere cakejes met walnoten en chocoladeglazuur. Een ideaal herfstrecept!
Recept voor ongeveer 36 kleine cakejes
Bereidingstijd: 30 minuten + 12 minuten bakken
Ingrediënten
- 150 g zelfrijzende bloem
- 2 eieren
- 125 g rietsuiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 75 g boter op kamertemperatuur
- Snuifje zout
- Papieren bakvormpjes (3 cm doorsnede)
- 75 g walnoten + enkele mooie noten voor de afwerking
Voor de chocoladeglazuur:
- 50 g fondant chocolade
- 25 g bloemsuiker
- ½ eetlepel boter
- ¼ dl room
Bereidingswijze
- Hak de 75 g walnoten in de hakmolen.
- Roer de boter enkele minuten zacht met de mixerklopper.
- Klop de eieren, rietsuiker, vanillesuiker eronder, voeg de gehakte walnoten toe en zeef er de bloem onder.
- Vul de vormpjes voor 2/3 met het cakebeslag.
- Bak op 180°C gedurende 12 minuten. Controleer de gaartijd met een mes.
- Laat afkoelen en maak ondertussen de chocoladeglazuur: smelt de chocolade met de boter en de room in de microgolf (halve kracht) of au bain-marie en zeef er de bloemsuiker onder.
- Bedek met een laagje chocoladeglazuur (met behulp van een borsteltje) en druk er een halve walnoot op.
- Laat minstens 45 minuten opstijven.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie