Appelcakejes
Smeuïge cakejes met frisse appelstukjes. Een heerlijke en kindvriendelijke snack!
Recept voor ongeveer 24 kleine cakejes
Bereidingstijd: 30 minuten + 20 minuten bakken
Ingrediënten
- 200 g zelfrijzende bloem
- 200 g suiker
- 140 g margarine (op kamertemperatuur)
- 4 eieren
- 1 zakje vanillesuiker
- 3 zoete appels (bv Jonagold)
- Papieren bakvormpjes (3 cm doorsnede)
Bereidingswijze
- Breek de eieren en scheid het eiwit van het eigeel. Gebruik daarvoor 2 kommen die voldoende groot zijn.
- Voeg de helft van de suiker bij de eiwitten en klop met de mixerklopper tot een een vast en luchtig mengsel.
- Voeg de vanillesuiker en de andere helft van de suiker bij het eigeel en klop meteen tot een schuimige massa. (Je hoeft de mixerklopper niet af te wassen tussen stap 2 en 3)
- Voeg de zachte margarine toe aan het eidooier-suiker mengsel en meng goed. Indien nodig, kan je de margarine kort even verwarmen in de microgolfoven.
- Zeef de bloem bij het mengsel en meng tot een homogeen beslag.
- Voeg nu voorzichtig het eiwitmengsel toe en meng het onder het beslag.
- Schil de appels, snij ze in kleine stukjes en voeg toe aan het beslag.
- Verdeel het deeg in papieren vormpjes. Voor meer stevigheid tijdens het bakken zet je best 2 papiertjes in elkaar. Je kan ook een muffinvorm gebruiken waarin je de papiertjes vast zet.
- Bak in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 20 minuten. Gebruik een mes om te controleren of de cakejes voldoende gebakken zijn.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie