Cake met sinaasappel en chocolade
Originele en smeuïge cake met een vleugje sinaasappel en chocoladestukjes
Recept voor 8 à 10 personen
Bereidingstijd: 20 minuten / Baktijd: 45 minuten
Ingrediënten
- 200 gram boter of margarine
- 200 gram fijne suiker
- 3 eieren
- 1 dl (bloed)sinaasappelsap, bij voorkeur vers geperst (met 2 persappelsienen heb je ruim voldoende sap)
- 200 gram zelfrijzende bloem
- 4 eetlepels mascarpone
- 100 gram (bakvaste) chocoladeparels
- Materiaal: tulband of gewone cakevorm
Bereidingswijze
- Pers de sinaasappels tot je 1 dl sap hebt.
- Klop de zachte boter met de suiker tot een luchtig mengsel.
- Voeg de eieren tijdens het kloppen één voor één toe en meng goed.
- Meng het sinaasappelsap en de mascarpone onder het beslag.
- Spatel de bloem beetje bij beetje onder het mengsel. Zorg dat er geen klonters meer aanwezig zijn.
- Voeg tenslotte de chocoladeparels toe.
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Vet de cakevorm in met boter en bestrooi met wat bloem.
- Breng het beslag in de cakevorm en bak gedurende 45 minuten.
- Controleer met een prikker of het deeg gaar is.
- Laat de cake afkoelen op een rooster.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie