Pannenkoeken zonder ei
Pannenkoeken kan je heel eenvoudig maken zonder eieren. Je proeft haast geen verschil met het standaard recept. Ideaal wanneer de kippen op een dag geen eitjes willen leggen :-).
Recept voor ca 18 à 20 kleine pannenkoekjes
Ingrediënten
- 300 gram zelfrijzende bloem
- 700 ml melk
- 4 eetlepels (maïs)olie
- Een snuifje zout
- Braadboter of olie om te bakken
- Pannenkoekenpan
- (optioneel) Een halve rauwe aardappel
Bereidingswijze
- Zeef de bloem en voeg het zout toe.
- Voeg melk en olie toe en mix tot een mooi glad beslag.
- Verhit een klontje boter of olie in een koekenpan. Bak de pannenkoeken mooi goudbruin aan beide kanten.
- Een eenvoudig trucje om te vermijden dat de pannenkoeken gaan kleven: prik een halve aardappel op een vork. Na elke pannenkoek smeer je de pan kort in met de aardappel en een klontje boter.
Tip
Indien je de pannenkoeken uit het vuistje wil eten, kan je naar smaak enkele eetlepels fijne kristalsuiker aan het beslag toevoegen.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie