Frambozenmousse
Lekker fris en fruitig, ideaal voor een zomers dessertbuffet!
Recept voor ca 15 kleine dessertglaasjes
Ingrediënten
- 200 gram frambozen (vers of diepvries)
- 75 gram verse kaas
- 3 eetlepels bloemsuiker
- 1 dl room
- 1 eiwit
- 15 verse frambozen (decoratie)
Bereidingswijze
- Indien je diepgevroren frambozen gebruikt: laat deze vooraf volledig ontdooien.
- Mix de frambozen fijn met 1 eetlepel bloemsuiker.
- Spatel er de verse kaas onder en roer tot een homogeen mengsel.
- Klop de room tot slagroom en schep onder de frambozencrème.
- Voeg 2 eetlepels bloemsuiker toe aan het eiwit en klop het mengsel stijf.
- Voeg het opgeklopte eiwit voorzichtig onder de frambozencrème.
- Verdeel de frambozenmousse over de glaasjes en leg in elk glaasje nog een verse framboos als decoratie.
- Laat minstens enkele uren opstijven in de koeling voor het serveren.
Recente berichten
Trefwoorden
aperitief
bladerdeeg
brunch
cake
chocoholic
comfort food
confituur
exotisch
flan
fruit
gezond
glutenvrij
granen
groenten
hartig
kaas
kindvriendelijk
klassieker
koekjes
koffie
kruidig
kruimeldeeg
mini
noten
pudding
ronde bakvorm
Sinterklaas
snack
speculoos
suikervrij
tartelette
vierkante bakvorm
wafel
zomers
zonder ei
Schrijf je in op de nieuwsbrief!
Privacyverklaring
Grootmoeders Gebak is bezorgd om je privacy. Lees onze privacyverklaring voor meer informatie.
Geef een reactie